lördag 28 april 2018

Ändrade planer

Idag skulle jag gjort massor i trädgården, det är så mycket som behöver ordnas. Men vädret stämmer inte med gårdagens prognos; det är mulet, kallt och regnigt. Tror jag stannar inne, tittar på något lämpligt TV-program eller en film och stickar lite på mitt nya projekt istället. Det ska bli en tröja i somriga färger och sommaren ska väl komma i år också, även om den känns lite långt borta just nu.Men tro nu inte att ni slipper undan mina odlingar för det!

I går fyllde jag i den sista jorden i staketrabatten och började plantera växter. Lite satte jag dit redan i höstat, men största delen av den har gapat tom i vinter.

En chansning gjorde jag när jag planterade en av de minirosor jag sådde tidigare i år. Risken för frost är inte över än, så det kan gå illa. Men jag ska sätta en hink upp-och-ned över den nattetid och i värsta fall kan jag täcka med fiberduk dessutom. Den har stått i växthuset dygnet runt ett tag, så den är i alla fall ordentligt avhärdad.


Jag köpte en massa vårlök i höstas och satte i den del av staketrabatten som jag fyllde med jord redan då. Flera av dem ska flytta vidare till nya platser i höst. Bland annat den här skönheten, som jag fick hjälp av Fale Artut att identifiera förra våren. Jag tycker den är underbar. Tack snälla Fale! Den ska få sin permanenta placering i örtagården jag planerar.Tomaterna har börjat blomma...


...och några av paprikorna har stora knoppar.


Idag är det så kallt att jag inte vet om jag kommer att våga flytta ut dem i växthuset. Hoppas de inte mår alltför dåligt av en dag eller två inomhus.

3 kommentarer:

fale artut sa...

På paprika kan man med fördel ta bort den första knoppen, även på chili, så utvecklas den bättre. Kan kännas hårt men är bra.

fale artut sa...

Klockliljan är fantastisk, så roligt att kunna bidra med något!

KataM sa...

Fale: Det där med att ta bort knoppen har jag nog faktiskt läst, men glömt bort. Möjligtvis medvetet eftersom det känns hårt, som du skriver. Men jag kanske ändå skulle prova.