onsdag 14 mars 2018

Bra dag!

Idag har solen skinit från en klarblå himmel och värmt ordentligt, trots all snö. Jag åt årets första middag ute; en tallrik linssoppa sittande i terrassens soligaste hörn. Det var så varmt att fötterna fick komma ut och lufta sig en liten stund. 😃Sedan kom brevbäraren med inte mindre än två paket. I det ena fanns stickorna och en gratis inspirationstidning.


Det andra var Täljogrammet. Jag trodde inte att det skulle få plast i postlådan, men nu slapp jag åka till postombudet.

Det här är så roligt och jag är vansinnigt sugen på att plocka träbitarna ur sin vacuumförpackning och sätta igång! Men det ska jag inte, för jag vill tänka över vad jag ska göra, fixa en bra ritning och se till att jag har gott om tid på mig när jag sätter igång.

Det är två träbitar, en tänkt för en smörkniv och den andra för en slev. Men eftersom jag inte gillar att bre med träkniv, så kanske det får bli två slevar. Då har jag möjligheten att rätta till i den andra det som blir fel i den första.

Ett diamantbryne köpte jag också. Får väl öva mig på någon gammal kniv innan jag behöver skärpa den nya.Den raka kniven har jag testat på en träbit jag hade i garaget - och rackarns vilken skillnad det var mot att karva med min barndoms gamla slöa korvpinnekniv! Den var naturligt viss vass den också, en gång i tiden, men det är så länge sedan, så det har jag inget minne av.

Till skedkniven finns inget skydd, så det får jag fixa. Jag har lite skinnspill liggande som säkert kan komma till pass.

I övrigt konstaterar jag att det är Pi-dagen idag, och tänker att jag kanske får göra en pizza eller paj till kvällsmat.2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, härlig dag! Sol, utemiddag och inspirerande paket! Och dessutom pi-dagen!

AnJa sa...

Men så härligt det såg ut att lufta fötterna! Och så spännande med att börja tälja! Att du kan hålla dig från att kasta dig över det :-).