lördag 26 januari 2019

Så mycket bättre!

Jag har aldrig kommit överens med fingerborgar. De är obekväma, man blir fuktig om fingret och trots de små groparna tenderar nålen att halka omkring. Så när jag satte mig ner för att handsy ett draperi och insåg att en fingerborg var av nöden, blev jag först lite modfälld.

Sedan kom jag på att jag för bara några dagar sedan såg en fingerborg i läder någonstans på nätet. Det var en helt ny tanke för mig, fast nu har jag googlat och sett att det finns sådana i olika modeller att köpa lite varstans.

Hur som helst, jag plockade fram min bunt med skinnspill köpt för en billig penning på en marknad någon gång, vaxade en lite lintråd, klippte till två lagom skinnbitar - efter att ha gjort en "toile" av en bit kasserat tyg direkt ur papperskorgen - och sydde ihop bitarna med förstygn.

Det här är utan minsta tvekan den bästa fingerborg jag någonsin provat! Kanterna ser kanske lite klumpiga ut, men de är faktiskt inte alls i vägen. Jag vet inte riktigt vilken känsla som överväger just nu; glädjen över att ha funnit denna lösning, eller det sura i att det skulle ta så många år. Fast jo, glädjen vinner nog, det känns som ett smärre under! :-)


(Har man en gammal utsliten skinnhandske färdig för soporna, kan man nog göra det ännu enklare för sig och bara klippa av toppen på ett finger. Det borde ju funka lika bra.)




2 kommentarer:

Cecilia sa...

Bra tänt och gjort! Håller med dig om fingerborgar. Och nu när jag sett din undrar jag om jag inte sett liknande i samband med segelmakeri men aldrig tänkt på att göra en.

AnJa sa...

En sån fiffig lösning!!!