lördag 23 februari 2019

Vårsysslor

I onsdags sådde jag tomater, kapkrusbär, purjo, petunia och mycket, mycket mer. Jag har investerat i några pluggbrätten, för att få plats med allt på lite mindre yta än med de vanliga småkrukorna. De kommer att behövas vid omskolning, så klart, men det dröjer i alla fall lite längre innan jag blir fullkomligt översvämmad av småplantor.


Tills det börjar gro, får det stå i badrummet, där temperaturen är lite högre än i övriga huset. Men plats är det lite snålt om. Tur att en del av sådden finns i lådor med lock, så att jag kan stapla dem på varandra.


Vårvädret här avbröts förresten av att kung Bore gjorde en framryckning. Plötsligt var världen snötäckt igen och natten till igår hade vi tio minusgrader. Men det var tillfälligt, temperaturen har vänt uppåt igen och nu är det mest plusgrader i sikte enligt SMHI. 

1 kommentar:

AnJa sa...

För tillfället har Kung bore tappat kraft även här. Plusgrader och regn. Vi är tacksamma eftersom vedpannan är utkastad och det dröjer några dagar innan nya värmesystemet är på gång. I går gick vi omkring i tjocka kläder hela dagen då natten hade varit minus 20 grader.