lördag 28 juli 2018

Gröna godsaker

Nu har mina gurkor börjat komma igång, även om jag tyvärr är långt från AnJa:s nivåer.

Jag kör inte vanlig slanggurka, utan frilandssorter som går bra att odla utomhus. I mitt lilla växthus trivs gurkor inte alls bra, nämligen. Jag har provat.

Förutom en vanlig långsmal sort, provar jag i år något som går under namnet salladsgurka. Det blir små runda frukter, utmärkta både att skära till lämplig fason, och att äta rätt av som ett äpple. Det bästa med dem är att de har ett stort saftigt kärnhus, med gott om kärnor i. Det är det godaste på gurkan enligt min mening, men sorgligt bortavlat i många moderna sorter.


2 kommentarer:

Cecilia sa...

En del "förädlingar" kan man undra över? Fina gurkor du skördat! Vi har en picolino på gång till lunchen!

AnJa sa...

Mina gurkor har tack och lov tagit paus nån vecka men nu är de på gång igen. Den runda måste jag prova nästa år! Ska genast skriva upp vad den heter.