fredag 14 september 2018

Äppel-experiment

Jag har inga äppelträd, men en höst som denna är det inte svårt att få lite till skänks. Jag äter inte så mycket frukt, har det mer som godis, i efterrätter och som sötning i kaffebröd.

Till det sista provar jag nu att göra osötat äppelmos i ugnen. Jag delar äpplena i klyftor, så går det lite fortare och jag har chansen att plocka bort de största angreppen av mal. Sedan in i ugnen på en plåt i lagom temperatur tills de blivit mjuka. Därefter pressar jag det hela i potatispressen och klickar ut moset på en plåt. Den ställer jag i frysen för att sedan lägga moset i burkar. Det blir alltså styckfrysta äppelklickar som jag kan ta upp ett lagom antal av när jag ska baka.






Det här har jag inte provat tidigare, men det var riktigt smidigt. Jag ska göra lite mer en annan gång, men nu får det räcka för idag.


3 kommentarer:

Cecilia sa...

Smart att styckfrysa!
Vi hade ca 15 Ingrid Marie på vårt träd men de har skrumpna och ruttnat, alla utom ett...

AnJa sa...

Vi brukar få äpplen av en vän och göra äppelmos. Tyvärr äter vi så sällan det så det var en av de saker som åkte i soporna när vi rensade frysarna.

Amarga sa...

Tyvärr har vi inga äpplen längre ( man får väl köpa), men förr, när vi hade massor, gjorde jag ofta som du, helt osötad. Jag klickade dock utmoset i vanliga muffinsformar , innan jag frös in det. Det blev inget kladd, och villenågon ha sötare mos, var det enkeltatt blanda i lite socker.