torsdag 2 augusti 2018

John Pohlman, kom tillbaka, vi behöver dig!

Sveriges i mitt tycke genom tiderna mest underhållande meteorolog, John Pohlman, började sin TV-karriär på Östnytt. Jag minns inte om det var där, eller senare i riks-TV, som han en gång sa att om man hade några önskemål om vädret, så kunde man skicka in en beställning till SMHI tillsammans med en hundralapp.

Vad blev den servisen av?!? Bönderna hade sluppit se sina skördar torka bort, skogsbränder och bevattningsförbud hade kunnat undvikas, gamla och sjuka hade sluppit må så dåligt, semesterfirarna hade kunnat grilla, jag hade sluppit sova i hallen och SMHI hade kunnat finansierat sin verksamhet i många år framöver, bara med hjälp av de slantar de skulle fått in med önskningar om regn denna sommar.

Nej, det blir sämre och sämre med servicen, det vill jag bara säga!
3 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja, vi människor vill gärna tro att vi kan bestämma och planera men vädret rår vi inte på!
Riktigt jobbigt med värme och torka nu...

fale artut sa...

Här har vi fått en del regn så nu ligger fukten som en grå våt filt över nejden. Men det är fantastiskt bra för bönderna och mina odlingar. Även för vår brunn! Håller tummarna för hela Sverige!

AnJa sa...

Pohlman var min favorit åxå men det var nytt det där med att skicka in en beställning :-). SMHI hade nog kunnat göra sig grova pengar i sommar.